Seperti biasa, kami bawakan untuk anda beberapa berita yang boleh dikategorikan sebagai pelik, penting, kelakar atau apa sahaja yang kami rasa kau patut tahu.

Selepas berehat dari musim raya & trafik jam yang boleh mencabar kesabaran rakyat Malaysia, kami bawakan kepada anda berita-berita yang mungkin boleh mencuit hati, menyentap pemikiran serta menyentuh perasaan kau.

Kebanyakan highlights berita penting pada minggu lepas lebih tertumpu kepada akibat video tular — ada yang meragut nyawa & ada juga yang meragut kehormatan… I mean maruah… I mean

Ahhh! Kau baca je lah.

So, silakan membaca ringkasan berita-berita penting, pelik, kelakar atau power yang terjadi minggu lepas:

5.

Sumber:Bloomberg, FOX Business

4.

Sumber: IB Times

3.

Sumber: Astro Awani

2.

Sumber: The Star Online

1.

Sumber: BBC


Nak buat duit mudah secara online tanpa modal, BUKAN scam? Mai sini.

Kau masyuk tapi pishang? Usha barang baek kat sini.

Kau suka ruangan FotoGumbira? Sebenarnya ruang FotoGumbira tidak terhad kepada tema fakta semata-mata.

Kadangkala kami akan membawa tema imaginasi serta lawak jenaka. Jadi kalau korang nak menang RM100 tanpa susah-payah, pastikan anda PM kami di Facebook untuk info lanjut.

Mahu lagi seperti ini?

Dapatkan konten & akses ke Komuniti PisangDoh!

Jangan risau bos, kami bukan spammers

Para Penulis Pisang Doh

Para penulis di Pisang Doh - League of Extrasarcastic Gentlemen

Paparkan Lagi Artikel Berkaitan
Paparkan Lagi Oleh Para Penulis Pisang Doh
Paparkan Lagi Dalam FotoGumbira

Baca Ni Bos

Berita Penting, Pelik, Kelakar atau Power Yang Terjadi Minggu Ni (19/6 – 25/6)

Seperti biasa, kami bawakan untuk anda beberapa berita yang boleh dikategorikan sebagai pe…